Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gevelreiniging

Onder gevelreiniging verstaat HGR Gevelrenovatie het volgende: het reinigen van de gevel met zo min mogelijk aantasting van het originele gevelvlak met zo min mogelijk overlast voor de werkomgeving met een zo goed mogelijk resultaat.

Methodes voor gevelreiniging

Wij onderscheiden de volgende methodes:

A) Technisch reinigen
Met technisch reinigen wordt de gevel met water onder instelbare druk schoon gespoten. Stof, mos, en algen worden hierdoor verwijderd. Na deze gevelreiniging ontstaat een betere hechting en een schone ondergrond voor het aanbrengen van nieuw voegwerk. De gevel frist op, maar zwarte lekstrepen worden niet verwijderd.

B) Stoomcleanen
Stoomcleanen is gevelreiniging met een combinatie regelbare waterdruk en temperatuur. Deze methode reinigt de gevel sterker zonder aantasting van de originele gevel, waardoor het authentieke uiterlijk blijft gehandhaafd. De zgn. patinalaag ook wel "bakhuid" van de metselsteen en eventuele zwarte aanslag wordt niet verwijderd.

C) Microstralen
Microstralen van de gevel wordt onder regelbare lage druk met water, lucht en een zeer fijn milieuvriendelijk straalmiddel uitgevoerd. Bij deze methode van gevelreiniging is het resultaat zodanig dat de oude gevelsteen haar originele kleur en structuur weer toont.

Uitgelichte gevelreiniging projecten